https://www.oudverhuur.nl/verhuur-catalogus/stroomvoorzieningen/_289____NL

Reserveren kan via:035-601 95 89

Geopend op werkdagen van 7:00 t/m 17:00
Zoeken

Voor elektrisch handgereedschap

10 meter kabels

25 meter kabels

Diverse uitvoeringen

Voor het gebruik van verlichting bij werkzaamheden in nauwe geleidende ruimtes (kelders, ketels etc.) is het volgens de ARBO-wet verplicht veiligheidstrafo’s met een uitgangsspanning lager dan 50 volt te gebruiken. (VZ-keten, klasse III verlichting). Bij gebruik van elektrisch gereedschap in bovengenoemde ruimte is het volgens de ARBO-wet verplicht een scheidingstransformator te gebruiken. Veiligheidstransformatoren (scheidingstransformatoren) dient men boven de vloer en buiten de bovengenoemde ruimtes te plaatsen.
Scheidingstranformator
Voor werkzaamheden met elektrisch gereedschap onder de vloer of in vochtige ruimtes verplicht de ARBO-wet gebruik te maken van een scheidingstranformator.
Op elke scheidingstransformator mag maar één elektrisch apparaat worden aangesloten. Deze transformatoren zijn uitgerust met 1 uitgang 230 Volt -CEE 12h.
De ARBO-wet verplicht dit ook bij elektrisch gereedschap, dat uitgerust is met een koelwatervoorziening en in de hand gebruikt wordt
Combi-veiligheidstransformator
Volgens de ARBO-wet is een combi-veiligheidstransformator de juiste combinatie voor werkzaamheden onder de vloer of in vochtige ruimtes. Deze transformator bestaat uit een 42 Volt gedeelte voor de verlichting en een 230 Volt gedeelte voor het elektrische handgereedschap. Ook deze trafo is primair beveiligd met een thermische reset-schakelaar.